Dela med dig av allt du kan, och du får ännu mer tillbaka

building-the-bridge-to-success

Att dela sin kunskap och ide kan vara nyckeln till att lyckas. Vilken förändring är det då som krävs hos var och en av oss inom organisationen, för att vi tillsammans skall lyckas och nå framgång? Vad är skillnaden från var vi är idag till att genomföra den kulturella förändringen inom företaget?

Att inse skillnaden mellan att hålla sin kunskap/ide hemlig och att dela med sig av detsamma är avgörande för att lyckas. Hur hanterar du den information och kunskap som du har kring frågor inom ditt företag? Delar du med dig av din syn och kunskap på ett öppet sätt? Att föregå med ”gott exempel” är att aktivt bidra till att förändring är på väg.

Kommer du ihåg den där klasskamraten som alltid skulle skymma sina svar med armen när det var prov i skolan?

Det är likadant på arbetsplatser, folk sitter och håller på sina idéer. ”Säg inget för då tar någon annan åt sig äran”.

Problemet med att samla på hög är att man börjar leva på sina förråd. Till slut blir det något unket över en. En idé och kunskap kan även snabbt bli gammal – vad har den då för värde?

Om man ger bort allt man har står man där tomhänt. Det gör att man tvingas se sig omkring, vara på alerten, fylla på med nytt. Genom att dela med sig av kunskap så bidrar du till högre kvalitativa diskussioner på din arbetsplats. Du kanske till och med bidrar till att du och dina medarbetare ändrar attityd till framtida förändringar – ”Det lyckades föra gången, varför skulle vi inte lyckas den här gången”?

Hur delar ni information och kunskap på er arbetsplats, i skolan eller förening? Brukar du bidra med kunskap när det sker diskussioner, eller brukar du sitta och lyssna för att se vem som är ”starkast” bland de andra?

Jag anser att hantera kunskap som ett värde är viktigt – men det är ingen enskild egendom om man vill nå framgång. Vi behöver alla hela tiden byta information för att lära oss något nytt. Att dela sin kunskap och idé ÄR nyckeln till framgång.

//Jancan001, Jannica Wahlund, @jancan-konsult.com, http://www.jancan-konsult.com

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: