Varför räcker det inte med information?

20160523_130021I morse när jag slog på TV; n och tittade på SVTs morgonsändning, så diskuterades ämnet “Vi ändrar inte livsstil fast gentest visar anlag för cancer – varför är det så?”

Ämnet diskuterades tillsammans med Karin Weman Josefsson (Forskare inom Psykolog), utifrån en rapport som tagits fram och påvisar att vi sällan förändrar oss trotts att vi tydligt får fakta och information kartlagt.

Detta ämne ligger mig varmt om hjärtat, då jag dels kan se hur många runt omkring oss som mår dåligt och även se glädjen och lyckan hos olika individer när vi tillåter oss förändras. Vad är det som krävs att vi ska “orka” göra oss en förändring?

Nej det är inte enkelt att förändras och det kan göra ont, men det finns så många fördelar med att försöka.

Jag önskar, efter att ha lyssnat på detta inslag ytterligare en gång, att vi i framtiden ser mer av förändring gällande vår livsstil, som går mot de hälsoeffekter som olika utredningar idag visar att det finns behov av.

Inslaget finns på SVT Play (3 mars) – fundera på vilken information du har valt att inte ta allvar på. Vad är det som gör det svårt att genomföra en förändring?

Att våga förändras och växa med den!

//JanCan001, Jannica Wahlund, @jancanab.com

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d