När smärtan slår till

1 minut

read

Föregående helg befann jag mig fre – lör på Bosön för den tredje modulen i Endurance Personal Trainer utbildningen, som jag går denna vår. En helt underbar utbildning med många bra och inspirerande utbildare/föreläsare som hjälper oss i gruppen att öka vår kunskap inom kondition och uthållighets träning.

Medveten om att jag som person behöver fokusera på rörlighet för att bla få ut mer av min träning samt undvika skador, så lätt jag mig ändå helt och hållet slukas med i de övningar och tesdavter som vi genomförde på varandra.

Dessvärre svarade min kropp med att på söndagsmorgonen, sätta stopp för deltagande den dagen. Jag hade helt enkelt passerat den gräns för vad just min kropp klarar av just nu.

När smärtan slår till så är det 100% fysiskt givetvis, fast med lite distans så skapar man sig en insikt i vilket värde rörlighet har på vår fysisks prestation, oavsett om det är i löpspåret eller hemma. Vi behöver alla vara rädda om våra kroppar och tänka på hur vi behandlar oss själva.

Trotts att detta inte var första gången som min kropp satte stopp, så gav dig mig först nu en rejäl insikt i vad rörlighetsträning ger oss som människor. Så låt varje dag innehålla 20 minuters rörlighetsträning – jag lovar att det kommer hjälpa dig med så mycket mer än att ”bara” hålla dig skadefri.

Sköt om dig!

//JanCan001, Jannica Wahlund, @jancanab.com

 

 

Lämna ett svar

Upptäck mer från JanCan

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa