När känslorna tar över

Det har hänt mig och säkerligen även dig. När man minst anar det så slår dom till; känslorna tar över och ingenting går att styra.

Ofta pratar vi om det positiva glädjeruset som en effekt av träning. Fast vi kan även bli överraskade av tyngre känslor mitt under träning. Och jag kan bara känna tacksamhet i de stunder jag möter dessa känslor i mig själv eller hos andra under just träning och prestation.

Det finns inga genvägar inom träning och inte heller i bearbetning av ex sorg. Vi behöver kunna acceptera saker som sker, för att kunna bearbeta våra tankar och känslor. Därefter behöver vi kunna visa och dela våra tankar och känslor, för att senare skapa distans till desamma.

För mig är träning oerhört viktigt för just detta; Acceptera, Visa, Distansiera mina tankar och känslor. Det är svårt men också viktigt. Precis som när vi lyckas springa 30 min första gången, kan vi hämta kraft ur känslan som kommer när det känns som tyngst.

Det är inte viktigt att prata med alla och att alla ska förstå. Men det är viktigt att vi kan bekräfta inför oss själv hur vi känner, för att acceptera hur vi mår, när just känslorna tar över.

Idag var en just sådan dag – men tillsammans tog vi oss igenom. Nästa gång kommer vi klara det lite längre och känna oss lite starkare. Det är bla därför en coach finns och har sitt värde!

Trevlig Valborg alla – och var rädd om er.

//Jancan001, Jannica Wahlund, jannica@jancanab.com

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: