Det finns en regel man alltid bör följa när man vill bli inspirerad till träning – det ska vara kul!

Att röra sig är grunden till att må bra och få ökad kondition. Att börja motionera utomhus är ett bra sätt att kombinera sitt stilla innesittande jobb och öka si kondition. Möjligheterna är många när vi tränar utomhus, begränsningarna är relativt få. De flesta börjar med att springa, när de känner för det, medan andra tränar mer målinriktat och följer särskilda träningsprogram – till exempel för att vara i toppform till ett visst lopp.

Men hur kommer man igång om man inte riktigt har funnit inspirationen. Det viktigaste är att man upplever att det är kul, något som man kan se till att ha genom att variera sin träning. Man kan exempelvis värma upp lugnt i tio minuter, höja tempot under de följande tio minuterna och sedan träna teknik. Eller så kan man efter uppvärmningen ägna sig åt intervallträning och avsluta med övningar i långsammare tempo. Att skapa inspiration till att börja träna, kan man göra genom att läsa tidningar, sidor på internet, få inspiration från elitidrottares prestationer men allra bäst tror jag att inspirationen kommer genom gemenskap.

Att träna tillsammans eller i grupp är alltid inspirerande. När vi tränar tillsammans slipper vi även ta ansvaret för upplägget och känna av prestationsångesten kring träningsupplägget. Det viktigaste med att få inspiration till träning är att ha kul – se det roliga med att röra sig.

fb_img_1462479922855

För att få bättre kondition som leder till bättre hälsa, kräver inte att vi ska kunna springa ”jätte långt” eller lyfta ”jätte tungt”, det kräver bara att vi börjar röra på oss och ökar vår motion i vardagen.

Så ta därför hjälp av din sambo, kompis, dina barn eller kanske en granne. Gå ut och rör på er 1-3 gånger i veckan, så kommer ni snart märka att ni mår bättre och er kondition ökar omgående.

Hjälp varandra i vardagen till att bli inspirerade, våga sätta mål. Exempelvis; lördagar går vi långrunda och om tre månader ska vi kunna gå dubbelt så långt som vi börjar med.

Försök flytta perspektivet till där och då; släpp de tankar som ni bär på alla andra timmar om dygnet. Pratar, diskutera om sådant som ni gillar – undvik bekymmer och problem.

Behöver ni mer förslag och ideer om hur ni kan bli inspirerade till att börja träna och förbättra din hälsa. Hör gärna av dig till mig; Jannica@jancanab.com

 

//JanCan001, Jannica Wahlund, Jancan.se

 

 

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: