Förändringsledningens innebörd

​Förändringsledning syftar till att få de tänkta förändringarna omsatta i verkligheten så att tänkta vinsterna med identifierat utvecklingsbehov, realiseras utan komplikationer eller negativa bieffekter

Under den här veckan har jag ägnat mig en del åt att identifiera förändringsledning och förändringsresans innebörd. Det kan, speciellt i miljöer som är beroende av kreativitet och samarbete, vara svårare än det verkar, att driva verksamhetsutveckling. 

Förändringsledning bör beskrivas som förmågan att driva effektiv utveckling med fokusering på individer, grupper eller organisationer. Förmågan kan delas in i två huvudområden, ett “hårt” och ett “mjukt”. 

  • Det hårda som handlar om vad som ska förändras
  • Det mjuka som inbegriper kunskap om hur förändring ska ske

Att arbeta med förändringsledning kräver tydlighet i kommunikation och konsekvent handlande, utan kommunikation eller med avvikande handling kan ge konsekvenser som blir förödande för det fortsatta arbetet.

För mig handlar förändringsledning om att rikta utvecklingen mot människan och arbeta för den individuella utvecklingen. För trotts allt så sker utveckling inom en verksamhet och organisation, genom förändring hos människan. 

Att ha förmånen att få jobba med denna fråga och leda/stödja verksamheter och individer i förändring, är fantastiskt.

Vad är innebörden av Förändringsledning för dig? Kommentera gärna i kommentarsfältet nedan, eller skicka mig en fråga i kontakt formuläret här på sidan.

// JanCan001, Jannica Wahlund 

 

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: