Med ursäkter kommer inget resultat – vi kan inte ha båda

Mars månad och vårens alla olika aktiviteter med inriktning på träning och hälsa börjar ta fart på riktigt. Vi är flera som är inspirerade av senaste rön och trender inom träning och hälsa. Fast handen på hjärtat; Hur många utav oss, tror du, kommer fullfölja sin plan under våren 2018?

Att jobba med träning med inriktning på förbättrat välmående och hälsa, så är det givetvis mycket att ta hänsyn till. Det är inte ”bara” att komma till en uttalad tid med ett välplanerat program i sin hand – det handlar om så mycket mer. Det handlar om att väcka intresse, bibehålla intresse och stärka intresse för träning, hos varje individ.

FB_IMG_1453475863712
Utomhusträning

Att träna är en del av en livsstil som de flesta utav oss behöver, från tid till annan, reflektera över. Dagens resultatfokus har gjort oss lite fartblinda och vi vill gärna se resultat innan vi har gjort den förväntade insatsen. Vi vill gärna tro att med en insats kan vi förändra och uppnå våra mål och för att snabbt kunna ta oss ann något nytt och spännande i vår vardag.

Personligen tror jag inte på att vi kommer lyckas med vårt arbete (oavsett träningsmål eller yrkeskarriär), om vi hoppar över att identifiera vårt syfte. Vet vi inte varför vi gör det vi gör, så kommer vi inte uppnå det vi drömmar och lägger stor tankeenergi på. Men vi kommer fortsätta ödsla onödig energi på något vi aldrig tar tag i, helt i onödan.

När vi däremot ser vårt syfte, så inser vi varför vi vill få till en förändring, och då kommer vi enklare förstå vad som krävs att uppnå vårt mål. Utan syfte kommer vi alltid finna ursäkter och undanflykter. Men med ursäkter kommer inget resultat – för vi kan inte ha båda.

Detta gäller oavsett förändring eller utveckling vi drömmer om.

Några tips på vägen, för att nå resultat våren 2018!

  1. Lägg en plan och fälj ditt upplägg ; Genom att ta hjälp med att lägga en plan och ett upplägg för din träning, så blir det enklare att bibehålla intresset och skapa kontinuitet i din träning. Våga ta hjälp!
  2. Ta del av din miljö ; Genom att göra dig bekant med den miljö (oavsett ute eller inne), så kommer du känna dig bekväm med din träning. Är du osäker på hur du kan utnyttja exempelvis naturen – improvisera och se hur exempelvis en sten kan hjälpa dig med at utföra armhävningar på ett nytt sätt.
  3. Våga ta din plats ; När du är på plats för din träning, se till att ta din plats. Var inte otrevlig – men se till att få din träning utförd. Snick snack med personer i omgivningen kan du göra efter ditt pass.
  4. Hitta ditt flow ; De flesta som har skapat kontinuitet i sin träning, pekar ofta på behovet av att gå in i ett ”flow”. Hitta och känna den puls av stimulans som kommer med träning. Du kanske inte hittar den direkt, men den som söker hen finner. Att tillåta sig ha ett tränings-flow, handlar även om att kunna släppa kontrollen kring allt annat, i samband med träning. Var tydlig mot familjen, att din träningstid är viktig för att du ska må bra.
  5. Var stolt över dig själv och din insats; Bekräfta dig själv och var nöjd. Ta med positiva känslor in i ditt arbete och känn att du stärker dig själv genom att röra på dig!

Vill du ha hjälp med din plan eller upplägg kontakta mig via Jannica@jancanab.com för ett första förutsättningslöst möte.

(Denna vecka drar Ta Kontrollen igång alla sina 10-veckors grupper för våren, och vi instruktörer sitter förbereda och superpeppade på att få starta upp. Vi vet att med ursäkt kommer inget resultat! Läs mer på takontrollen.se för mer information)

 

//Jancan001, Jannica Wahlund, jancan.se

 

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d