Jag tittar hellre i framrutan än backspegeln

Det jag skulle ha börjat med för länge sedan men inte gjort, behöver jag nu ta tag i ordentligt. Ju längre fram in i sommar det bär ju närmare är jag den dröm jag har haft länge – Jag vill spring 21.1 KM under 2 timmar.

Nu ska inte dagens text inte handla om mitt 2 timmars mål, utan om att ta tag i vardagsrutinerna och våga följa vår egen passion.

Vi har alla en förmåga av bekvämlighet i oss som gör att de allra flesta utav oss sällan eller aldrig, gör ”det där” vi går och tänker vi skulle vilja, eller borde. Att gör något som kräver lite mer utav oss än att logga in på en webbsida och beställa en resa, ett par skor eller vad det nu må vara, för att vi ska känna oss lite mer lyckliga och och vårt välbefinnande, kräver ofta lite av en ansträngning.

Att göra just detta handlar i mångt och mycke om oss själva, våga ändra rutiner och skapa utrymme för just den passion som Du har i ditt liv.

För mig handlar det mycket om hälsa, träning och välmående. Oavsett vad vi har varit med om, så är det bara vi själva som kan påverka vår egna framtid (åtminstone de allra flesta utav oss).

Min passion för träning gör att jag har ett mål för att ta mig under 2 Tim på 21 km. Jag har under långtid litat på att andra kan ta mig till målet, men missat i min egna prioritering bland vardagsrutiner, att jag behöver göra jobbet själv. Det bara är så, jobbet kring förändring och utveckling behöver komma inifrån oss själva och göras utav oss själva.

Det finns liksom inga genvägar – vi behöver alla ta beslutet för att, som i mitt fall, ställa klockan på morgonen eller prioritera bort timmen med familjen innan middagen en onsdag, för att få till de pass som blir viktiga för mitt mål.

Att ta detta beslut är inte heller helt enkelt; räkna inte med applåder och hurra rop. Räkna istället med att Du kommer behöva förklara dig, förklara varför du gör ansträngningen och hur du hinner eller varför. Kanske det är just dessa frågor som får dig att vika av från planen. Men kom då ihåg att det är ditt egna val, ingen annans.

Jag tror att ni fattar, förändring är inte enkelt. Men jag vill ändå ge er lite inspiration att ta tag i saker som skulle kunna få er att må lite, lite bättre.
Om ni nu slarvat de senaste åren – vad exakt skulle ni kunna göra åt det nu? Inget, helt rätt. Ni kan inte ha det ogjort. Släpp det! Ni missade något under dessa år men försök inte backa bandet för att rätt till i efterhand. Lägg istället fokus på det du kan påverka.

Jag tänker utifrån ett mål och lägger utifrån det upp en plan att förhålla mig till. Allt däremellan tänker jag ”Här och Nu”! Det ska vara motiverande, roligt och utmanande. Med fokus på nuet och med förhoppning om att just detta tillfälle är det bästa, så kan jag fokusera på att få ut det mesta utan att koppla ihop det mot det långsiktiga målet. Men jag har också lärt mig att MIN passion är MIN, ingen annans.

”Det finns en anledning till att framrutan är större än backspegeln” Den anledningen är att ni ska ha koll på vad som hänt er, framförallt vad ni har lärt er av tidigare resa. Sen är det viktigt att titta och sikta framåt! Ni tänker väl inte göra samma misstag igen! För då har ni ju lärt er något, något av stor vikt.

En viktig poäng är att man kan inte misslyckas. Det är en känsla och det är er egen. Man kan göra misstag. Av dessa lär vi oss. Du kan inte förlora den här matchen. Antingen vinner du eller så lär du dig något. Det är nu upp till dig hur du ser på din vilja att tag i rutinerna och förändra det du vill få en förändring kring. Våga följa din passion!

Lycka till – din resa börjar här och nu!
// JanCan001, Jannica Wahlund

#endurancepersonaltrainer

#träninghälsavälmående

#liveyourlifefollowyourpassion

#jancan001

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d