Torsdag – bra dag att landa på

När alla möjliga tankar susar genom huvudet är det svårt att fånga känslan av fokusering. Men med bra inställning till tankebruset kan du lyckligtvis påverka och hjälpa dig själv till lugnare sinnesnärvaro. Du behöver nämligen inte ta allt hjärnan hittar på, på allvar utan kan öva på att låta en tanke vara just bara en tanke. Hjärnan är inställd på att antingen tänka framåt, vidare, nästa dag eller bakåt, vad hände igår, varför gjorde jag som jag gjorde… Genom att låta hjärnan få regelbunden vila och återhämtning genom exempelvis meditation, så hjälper du hjärnan få landa i nuet. Att landa i nuet och finna lugnet i den annars dagliga tankestorm vi lever med.

När vi hela tiden, stund för stund, tänker ”framåt” i vår version av verkligheten, behöver vi lära oss att kunna ”landa” med våra tankar. Så vi lättare kan fokusera på det som gör att vi kan dra nytta av våra erfarenheter och dialoger. Vi behöver träna på att landa.

I dag är en dag att träna på att ”landa”. Det har varit otroligt mycket energi på kontoret idag, bra diskussioner som lämnat spår i form av inspiration, vilja till att ”fortsätta”, tankar och ännu fler tankar i reflektion. Skönt att det är fredag imorgon, kanske du säger, eller är det dags att tänka annorlunda?

Att dra nytta av torsdagskvällen och tillåta mig ett skönt “allout-pass” träningspass, så att kroppen är trött och kan tillåta att tankarna landar. Det fysiska arbetet skapar lugn i kroppen och ger hjärnan det stöd som behövs för att tankar, kan konkretiseras till imorgon. Känsla som gör att jag samtidigt förhoppningsvis får en skön helg.

Hur gör du för att landa dina tankar och samtidigt blir bättre på att fokusera?

// JanCan001, Jannica Wahlund

#endurancepersonaltrainer

#hälsocoach

#träninghälsavälmående

#såredo

#jancan001

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: