Så kommer du igång efter semestern, i nya spår

Är du precis som jag i gång första arbetsveckan efter semestern, och känslan är; att allt du vill är att lägga du på golvet och sova. Känn ingen oro , det är enligt olika stressforskare och författare, en fullt naturlig trötthet första veckan. Det beror helt enkelt på omställningen, från ledighet till arbetsvardag.

Det är då lätt att paniken infinner sig och en känsla av att man misslyckats med att vila upp sig. Det behöver inte ha att göra med att man vilat dåligt. Kroppen är bara ovan vid rutiner.

När tröttheten sänker sig gör man nästa tankefel – börjar sörja över att semestern är över och att det är 47 veckor till nästa. Man tänker usch, nu drar det i gång igen och så tänker man på att det var så mycket man skulle göra och alla de tankarna tar alldeles för mycket energi.

I stället gäller det att ta vara på de veckor som är kvar av sensommaren och tänka på att man faktiskt har en hel arbetsvecka ledigt – varje vecka, när du ser till att vilja skapa kontroll över dina rutiner och din vardag.

Några tankar på vägen;

  • Mycket kan ha hänt på arbetsplatsen under din semester, men kom ihåg att små saker är historia och stora saker får alla veta.
  • Boka in någonting roligt efter jobbet varje torsdag – sedan är det ju bara fredagen kvar.
  • Skippa större projekt de första helgerna. Du behöver energin för att orka.
  • Dra nytta av de ljusa mornarna och ljusa kvällarna. Sätt upp mål och skapa rutiner för att röra dig varje dag. Kanske kan en kvällspromenad med sambon, bli den nya rutinen.

Att komma igång efter semestern, handlar lika mycket om att utvecklas och våga hitta nya rutiner, som att behålla lugnet och ta varje steg, varje dag, vecka för vecka med öppna ögon. Kanske du vågar anta utmaningen att varje vecka ha minst en dag, där du bara tillåter dig tänka positivt. Lägg alla negativa tankar åt sidan och våga se saker på ett nytt sätt.

Min utmaning jag ger till mig själv för hösten, är just detta, att våga se saker med nya ögon och släppa de negativa tankarna. Att varje dag skriva ner minst tre saker som jag gjort bra under dagen. Och slutligen varje dag röra på mig minst 30 minuter, utöver min vardagliga aktivitet.

Vad gör du för att komma igång efter semestern?

// JanCan001, Jannica Wahlund

#hälsocoach #endurancepersonaltrainer #worklifebalance #måbravarjedag #aktivtliv #förändring #träninghälsavälmående #jancan001 #jancanab

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: