Reflektioner från verkligheten – september

”Ja, du är fri från infektionen, men inte fullt ut återhämtad. Den närmsta månaden bör du inte göra några pulshöjande aktiviteter, för att din kropp ska få den återhämtning den verkligen behöver. Dvs vilar du inte nu så kommer du antingen bli sjuk igen och ev värre eller att din kropp kommer svara med än längre återhämtning än 1 månad. Det är upp till dig!”

Min läkare var tydlig, kan man säga. Valet är mitt, jag behöver lyssna på vad både min läkare och kropp säger. Under augusti gick jag igenom en pärs som jag sent kommer glömma. Men vad har jag lärt mig av detta?

Att vi kan läsa oss till kunskap och ta till oss av information och andras erfarenhet, betyder inte alltid att vi har en medveten kompetens för att alltid leva som vi lär oss. Min insikt och lärdom är att all min kunskap, vilja och nyfikenhet, till trotts, har gett mig idag lärdom att när vi pratar hälsa så inbegriper det en större mängd faktorer, än vad vi tar hänsyn till i våra liv.

Det jag syftar på är hur verkligheten känns och ser ut när vi inte ser till helheten. Hur våra fysiska kroppar svarar om vi inte tillåter oss att se till ex stress som påverkar oss mentalt.

Jag är en av många som gör tummen upp för Anders Hansen och hans förmåga att förklara vår hjärnas kapacitet och hur vår mentala förmåga får våra kroppar att reagera och agera, vid olika situationer. Men återigen, hur tar vi denna information och kunskap vidare, för att kunna förbättra vår hälsa?

Augustimånads lärdom har gett mig insikten i hur, och den kommer jag ta med mig vidare.
Hälsa inbegriper flera områden: arbete, livsstil, levnadsstandard, välmående, arbetsförmåga osv…. Hälsa innebär en större helhet än enstaka och specifika åtgärder, för att vi ska öka vårt välmående. Allt behöver sättas i en plan som samlar ihop och ser till helheten, först då kan vi långsiktigt arbeta med de faktorer som ökar vår hälsa mer hållbart.

För mig handlar det om att #satsafriskt och med en medveten hälsoplan, låta september bli en månad av återhämtning. Ingen fysisk eller mentalstress, bara få kroppen att vila och återhämta sig. Det kommer bli utmanande, men vilken månad kan vara bättre att återhämta sig i än september?

Om du vet precis hur du din plan ser ut har du gjort ett bra val och är inne på rätt spår. Men känner du att du komma igång och kanske göra en hälsoplan eller vill veta lite mer får du gärna sända mig ett mail till jannica@jancanab.com

Satsa friskt i höst!
#hälsocoach #icfcoach #endurancepersonaltrainer #träninghälsavälmående #hälsaochvälmående #träningvarjedag #jancan001 #jancanab #andershansen

//JanCan001, Jannica Wahlund

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: