När den alternativa vardagen blir vår nya norm i vardagen

Pandemier och förändringar i samhället till trotts, så är antagligen jag en av de lyckligt lottade, som kan konstatera att den alternativa vardagen med jobb, hem och fritid som vi i början av året slängdes in i, går mot ett nytt vardagspussel att lägga. Och min starkaste känsla är att jag verkligen gillar det.

Självklart finns en ”Var det inte bättre förr” – tanke i mig. Jag kan glädjas åt förändringen som pågår och jag gillar att vara en del av den. Det gör att jag dagligen vaknar med en nyfikenhet kring ”Vad händer idag” och ”Vilka möjligheter ger det” perspektiv. Och det stärker min beredskap för kommande förändringar, eftersom jag väljer att se det mer positivt än negativt, eftersom det är så lite jag kan göra åt det.

Från det att jag startade mitt bolag för 7 år sedan, har drivet med att få äga hela mitt liv, hela min vardag under livets alla timmar, blivit allt viktigare.

Det är givetvis inte riskfritt att säga eller leva så, men för mig så fanns heller inga säkra garantier i vår tidigare vardag där delar av livet styrdes utifrån lagstadgade regler, bestämmelser och riktlinjer för hur företag och organisationer drev utvecklingen inom samhället. Idag pågår en omställning kring detta , genom att lyfta in individen i förändringsperspektivet. Vilket ger oss möjlighet att kombinera en relativt aktiv livsstil med jobb, hem och fritid.

För mig personligen har pusselbitarna för vardagspussel formats om och istället för att lägga bitar som träning, hälsa, välmående som en ytterst liten hörn bit av helheten, så bildar dessa basen för vardagspusslets hela inramning, tillsammans med förändring och utveckling.

Genom de möjligheter med distansarbete som finns och vi på relativt korttid lärt oss hantera, så får vi möjligheter att leva ett mer hållbart liv i en alternativ vardag.

Vi lär oss nya sätt som identifierar nya behov och skapar nya förväntningar kopplat till vår vardag. Detta  gör vi utifrån våra individuella behov, som vi behöver bli bättre på att ta hand om i vardagen.

För om vi inte själva tar hand om basen i våra liv, vem ska då göra det?

Hör av dig om du vill ha inspiration, motivation eller stöd och hjälp att komma igång med din nya vardag. Jag kan hjälpa dig med coaching och förändringsstöd inriktat träning, hälsa och välmående.

// JanCan001, Jannica Wahlund

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: