Checka ut och Checka in – viktigt för din återhämtning

Återhämtning vid stress och vila är en viktig del för att du ska må bra.
Stress är kroppens reaktion på en ny situation där kroppen anpassar sig efter fysiska eller psykiska påfrestningar. Ordet stress används också som mentala överansträngning.
Lite stress behöver inte vara en dålig sak. Men när stress blir långvarig, kronisk och ohanterbar kan kroppens svar på stress göra att du mår dåligt och till och med göra dig väldigt sjuk.

Nyckeln för att undvika det här är att hjälpa din kropp att återhämta sig genom att checka ut från jobbet i tid och checka in i helgen med gott samvete.


HÖRRNI! Det mesta ni nu har framför er kan vänta och tas upp igen under nästa arbetsvecka.
Låt ert huvud få möjlighet till vila och återhämtning, på samma sätt som din kropp har troligen befunnit sig i långtid av stilla sittande under dagen.

Stäng av skärmen. Sätt på dig ett par sköna skor och gå ut. Vädret är underbart. Njut av fredagskvällen. Och börja sedan morgondagen med ett rörelsepass. Det kommer ge effekt och börja samla energi inför kommande arbetsvecka, då vi ger järnet igen!


Trevlig helg och sköt om er!


// JanCan001, Jannica Wahlund

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d