Välkommen tillbaka efter semestern – hoppas du har laddat batterierna rätt och kan fånga din passion i vardagen

När många utav oss tänker på semester så är det för vila och återhämtning, så finns det lika många som lägger tid på att reflektera. Reflektera över sin vardag och sin situation som kan kännas meningslös och ”tillfullo”. Vad är det som får oss att trivas bättre, må bättre och göra bättre?


Vi kanske har det bra som det är idag – men tänka om något var annorlunda, vad skulle det vara och skulle livet bli bättre och göra att vi mår bättre. Ja, kanske…

För mig finns inget svart eller vitt i livet, dvs inget rätt eller fel. Det finns så klart lagar och regler, vilka vi är skyldiga att följa. Men det finns inget som säger vad som är mer rätt eller mer fel för att vi ska trivas, må bra och göra bättre. Inget som säger att saker behöver vara på ett visst sätt för att det ska bli rätt, allt handlar om vad vi vill och känner driv för. Vad vi själv känner är viktigt och därmed skapar oss förutsättningar för att sträva mot och efterleva. För mig handlar det om passion.

När jag gör det jag har passion för så stannar tiden, milt sagt. Jag upplever inga bekymmer, uppoffringar eller svårigheter med det jag gör. Att få jobba med min passion gör mig glad, lycklig och får mig att le. Gör jag det inte så tappar jag istället fotfästet och mår sämre.

En fråga jag ställer mig i jämna mellanrum (i syfte att skapa och hålla styrfart i livet) är: ”Tycker jag att det jag gör är kul?” ”Hur mycket tid lägger jag på min passion vs andra vardagssysslor?”

Den här typ av reflektion anser jag är så pass viktig så att den inte ska enbart ske 1 eller 2 gånger per år, dvs då vi har semester. Det är tid vi behöver lägga in mer regelbundet för att må bättre. Och för att få njuta av semester med vila och återhämtning!


Hur hittar du din passion i livet – 7 frågor visar vägen

Har du hittat din passion?

Inte?

I så fall kan jag trösta dig med att du inte är ensam. Jag läste just en undersökning som visar att 74 % av den svenska befolkningen inte vet vilken deras passion är.

Grejen är att om du inte jobbar för att få göra mer av det du vill eller drömmer om och inte planerar för det, så kommer livet snart att slå dig i bakhuvudet med en tegelsten. Det är ditt undermedvetna som hungrar efter det ögonblick då plikten försvinner och du blir uppslukad av en utmaning eller en uppgift – passion.

Men hur sjutton hittar man sin passion?

Ja, det är så löjligt enkelt så man knappt tror att det är sant. Här får du sju frågor att besvara som visar dig vad du känner passion för.

 1. Vad får dig att le?
  Att våga göra det som gör dig lycklig är ett underbart sätt att ta reda på varför du finns. Tänk på något som du gör, eller har gjort tidigare, och som ger dig ett leende på läpparna.
 2. Vad är lätt för dig?
  Det som du tycker är lätt att göra kommer att vara besläktat med din passion. Det är svårt att hata något som du har lätt för att göra.
 3. Vad får igång din kreativitet?
  Tänk på något i ditt liv som alltid verkar få din horisont att bli större, något som alltid ger dig nya, roliga och spännande idéer. Det som får dig att bli kreativ är garanterat något som du har passion för.
 4. Vad skulle du kunna göra gratis?
  Tänk på något som du skulle älska att göra även om du inte fick betalt för det. Tänk på något som du ser fram emot att göra, något som du önskar att du kunde göra hela tiden.
 5. Vad gillar du att prata om?
  Det här kanske du inte är medveten om, men ett bra sätt att ta reda på vad som ligger dig allra närmast om hjärtat är att fråga dina vänner. Fråga dem vad de tror att du gillar att prata om mest, vilka ämnen som får dina ögon att brinna och som ändrar ditt beteende.
 6. Vad får dig att bli orädd för att misslyckas?
  När du gör det du har passion för, så har du totalt förtroende för dina förmågor. Det gör att du inte är orolig för att misslyckas eftersom du känner att du inte ens kan misslyckas när du gör det du älskar att göra.
 7. Vad skulle du ångra att du inte har provat?
  Om du stod i slutet av livet, vad skulle du ångra att du inte hade försökt göra? Vad skulle du ha gillat att göra som du inte fick chansen till?

Blev det klarare?

Och en sak till!
Om någon frågar dig, ”vet du vem du är?” så svarar du antagligen med ett, ”ja, det är klart att jag vet!”
Och visst känner vi oss själva till en viss gräns, men eftersom vi hela tiden växer och våra omständigheter förändras så märker vi inte alltid vilka vi förändras till, och vad som egentligen är viktigt för oss nu som inte har varit det förut.

Jag tror att många vet och har det inom sig, men kanske inte vågar tro, lita på sig själv eller leva sitt liv. Det finns även flera som behöver hjälp till att titta in i sig själva för att se vad hen brinner för. Dra nytta av möjligheten att anlita en coach som kan hjälpa dig med att se till att du får mer av i livet och se vad du inte vill ha mer av så du kan börja rensa ut och få det där livet du inte behöver ha semester ifrån.
Just nu erbjuder jag dig som privatperson och företagskunder, möjlighet till Hälsocoachning. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta mig på Jannica@jancanab.com.

//Jannica, jancan001, jancan.se

Publicerad av jancan001

Med nyfikenhet på livet och intresse för hälsa, träning och livsstil, så är min passion att se personer utvecklas och nå sina mål. Att stötta grupper och utveckla team i samma anda och takt som övergripande organisation eller andra externa faktorer inom samhället, är mitt driv. Framgång leder till framgång, precis som välmående leder till lust.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: