En Svensk Klassiker – kittlar det i tanken, eller har du redan bestämt dig?

Att genomföra en Svensk Klassiker är för många en helt orimlig tanke, och jag tycker det låter sunt. Det är sunt att avstå en prestation som en Svensk Klassiker är, om man inte känner sig det minsta intresserad.

20160618_171619
Vätternrundan avklarad 2016

Däremot finns det all anledning att våga, om man finner lust och motivation till att göra jobbet som krävs för att gå i mål.

Att ta beslutet över en middag eller i samband med en vadslagning är inte att rekommendera, om man inte innan har funderat och väl övervägt vad detta innebär.

Utöver den fysiska utmaning som en Svensk Klassiker innebär, så finns det bla en ekonomisk aspekt på det hela. Vad det kostar att genomföra en Svensk Klassiker är helt avvägt vilken budget du har att tillgå. Detta blir givetvis en inverkan i upplevelsen under genomförandet, och bör därför även tas med i beslutet.

En Svensk Klassiker består utav 4 grenar, som ska genomföras under 12 månader. Grenarna bygger på kondition och uthållighet och är var och en för sig en ordentlig prestation. Det finns olika varianter av Svensk Klassiker; Hel-, Halv-, Tjejklassiker.

Delmomenten är följande;

Skidor – Vasaloppet eller Engelbrektsloppet (90, 45, 30 km)

Cykling – Vätternrundan (30, 15, 10 mil)

Simning – Vansbrosimningen (3000, 1500, 1000 m)

Löpning – Lidingöloppet (30, 15, 10 km)

Jag genomförde min första hela Svenska Klassiker under 2016. Mitt första lopp genomförde jag under 2015, fast pga skada blev jag tvungen att “starta om” under 2016. Om detta kan du läsa mer om, under “Min historia”.

När du väl har beslutat dig för att genomföra en Svensk Klassiker, så är jag den första att gratulera till ett riktigt utmanande beslut. Se till att njuta och ha skoj – du kommer få en fantastisk roligare upplevelse då.

Lycka till!

//JanCan001, Jannica Wahlund,@jancanab.com