Det ställs höga krav på medborgare i dagens samhälle med ett allt mer konkurrensinriktat och resultatorienterat arbetsliv. Högpresterande människor i arbetslivet resulterar i hälsoproblem som stress och sömnsvårigheter.  Problem och risker som vi bör se allvarligt på.

Vardaglig motion och rörelse är en förutsättning för ett hälsosamt liv. Ett liv med rörelse minskar riskerna sjukdomar och samtidigt ökar livsglädjen. En stor hälsosam effekt av bra kondition är att det är bättre att vara mullig med bra kondition än smal med sämre kondition.

Med inspiration och lust vill jag kunna leverera bra information och kunskap kring varför rörelse och träning är viktig i vår vardag. Det är inte detsamma som att vi behöver kunna springa/simma/cykla som en elitidrottare. Utan att istället skapa en positiv bild och bra publicitet om och kring träning och rörelse i vardagen. Min egna inspiration hämtar jag från känslan av att ha en stark och funktionell kropp. Prestationen är sekundär! Några av mina träning och inspirationsmål;

1992 – 2002 Målvakt i Svensk Vattenpolo

2010 Masters VM i Vattenpolo

2012 åkte jag mitt första Vasalopp

2015 sprang jag min första ”Halvmara”

2016 genomförde jag ”En Svensk Klassiker – detta inspirerad av att utveckla min vardaglig motion och träning, i syfte att stärka min fysiska och mental hälsa.

2017 gick jag en utbildning hos Konditionsidrott på Bosön, och certifierade mig till ”Endurance Personal Trainer” (eller Peronslig tränare inom Kondition och uthållighetsidrott)

2018 har så här långt inneburit ett Göteborgsvarv (21 km) och fler lopp kommer. Frågan är om jag under 2019 tar mig ann en utmaning likt Vasatrippeln. Vem vet?

//JanCan001, Jannica Wahlund