Hur finner jag motivationen?

Klara, färdiga, rivstart!

Är du som jag, som har lätt för att anta en utmaning och gärna vill tro att “den här gången…”

eller

tänker du “när jag får tid till att träna och har humör för det då attans….”

Träna ihop #takontrollen
Träna ihop
#takontrollen

Min lärdom är att det viktigaste är att vara schysst mot sig själv. Ge dig själv tid att komma i gång, och försök släppa alla tankar på prestige. Oavsett om du är nybörjare eller inte har tränat på länge så tänk på att inte lägga ribban för högt.

Värdet av att träna och motionera är stort för vårt välmående, men det behöver också vara roligt för att vi ska fortsätta. det kanske är lättare sagt än gjort när du har bestämt dig för att klara det där loppet du drömt om eller annan utmaning som står på din “Livets lista”.

Det är av dessa orsaker som jag väljer att dela med mig av mina kunskaper och erfarenheter kring träning. Min erfarenhet som utgår från grunden inom lagidrott och till att undvika stress och finna balans i livet.

Mitt tips är att börja med känslan av att “prova på” – hitta ditt sätt att träna. Det är inte alls säkert du gillar att springa, bara för att alla andra tränar löpning.  Jag fann glädjen i grupp/lag träning och motivationen i mina framgångar – givetvis hoppas jag på att kunna inspirera dig vidare.

/JanCan001, Janica Wahlund, @jancanab.com

%d